Wordpress Website met je eigen hosting

Wordpress is, ook wanneer je weinig ervaring hebt met het maken van websites, een goede manier om een uitgebreide website te maken. Anders dan een website van Jimdo ben je minder gebonden aan de elementen en kun je altijd toepassingen (plug-ins) vinden die aansluiten op jouw behoefte. Daar waar Jimdo uitermate geschikt is voor de ondernemer, stichting of vereniging die voldoende heeft aan één website is Wordpress beter geschikt voor de persoon die van websites zijn verdienmodel wil maken. Met wordpress is het namelijk een stuk makkelijker om veel websites te hebben. 

Hosting

Bij Wordpress moet je echter wel bewust zijn van het feit dat je een hosting pakket nodig hebt om je websites te “Hosten”. Je hoeft gelukkig niet voor elke website afzonderlijk een hostingpakket maar kunt al je websites hosten in hetzelfde pakket. Afhankelijk van het aantal bezoekers die je websites bezoeken zul je rekening moeten houden met de grootte van je hostingpakket. Als je begint heb je meestal genoeg aan het aanbevolen pakket. Via Yourhosting kun je gemakkelijk een hostingpakket bestellen waar ook wordpress makkelijk aan gekoppeld kan worden  (Zie Wordpress installeren op je domeinnaam).


Mijn advies: Pak een hostingpakket met je eigen naam als domeinnaam waar je al je websites onder kunt koppelen. Misschien wil je namelijk in de toekomst een domeinnaam verkopen, als die dan de hoofddomeinnaam van je hosting is brengt dat weer extra handelingen met zich mee, daar waar je eigen naam waarschijnlijk nooit verkocht zal worden. Bij Yourhosting kun je bij de meest verkochte hostingpakketten een gratis .NL domein krijgen, perfect geschikt voor jouw naam.

Aan de slag met Wordpress

Nu je een hosting pakket hebt en de stappen hebt uitgevoerd om Wordpress te installeren op je domeinnaam kun je aan de slag om op zoek te gaan naar de beste Wordpress Template. Wat je beter kunt doen is het Flexibility script downloaden. Dit is namelijk de meest veelzijdige Wordpress Template die ik ken. Daarnaast werkt dit script ook in je voordeel wanneer het op zoekmachine optimalisatie aankomt. Sterker, elke website die ik in het verleden met deze template gemaakt heb heeft een eerste plek in Google gehaald.

Een goede basis van je website is namelijk net zo belangrijk voor je zoekmachine optimalisatie traject als bijvoorbeeld de teksten op je websites of de links naar je websites. Alles valt onder een groot geheel samen en hoe dichter je alles qua niveau bij mekaar brengt hoe sneller en steviger je in de top van Google zult staan.

 

Ik zal je in het onderstaande filmpje laten zien hoe je het script makkelijk op je wordpress domein kunt installeren en daarnaast laat ik je zien welke “Plug-ins” je absoluut moet installeren om dichter bij die 100% te komen. In het begin zal het nog wat onwennig zijn maar zodra je er een paar uur tijd in steekt zul je merken dat het hele traject (Zoekwoord analyse – Website Maken – SEO) vanzelf gaat. 

Website bewerken

Je hebt nu als het goed is je Wordpress website aangepast (en als je mijn advies opvolgt Flexibility3 geïnstalleerd). Omdat iedereen een andere smaak heeft wat websites betreft adviseer ik je nu om een beetje met je wordpress website te stoeien en hier een daar wat te sleutelen aan de instellingen van de geïnstalleerde "theme". Je zult zien dat je echt ontzettend veel kunt veranderen, je hoeft niet bang te zijn dat je iets verkeerd doet want je kunt altijd terug naar een het origineel en van daaruit weer opnieuw beginnen met naar smaak aanpassen van je website. 

 

Als je eenmaal alles hebt aangepast en getest hebt (Om te testen kun je het beste een paar lappen tekst op je website plaatsen en hier een daar wat plaatjes toevoegen) ben je klaar om de volgende stap te zetten: Goede teksten vinden en/of schrijven voor je website die aansluiten op het zoekwoord waar je je op wil richten. Als je een Jimdo website hebt voor je eigen onderneming is dit net zo belangrijk want je wilt, ook al heb je maar één website, ten slotte gevonden worden op de diensten die je aanbiedt. 

In mijn volgende blog laat ik dan ook zien hoe je teksten kunt vinden en deze makkelijk kunt aanpassen naar nieuwe en originele teksten zodat je website geen kopie wordt van andere bestaande websites waar je mee moet concurreren. Heb je alleen gekopïeerde teksten zul je namelijk nooit door Google geïndexeerd worden. 

Ook interessant:

Market Samurai Zoekwoordanalyse

Jimdo, de website bouwer voor de ZZP'er


Commentaar schrijven

Commentaren: 0

Vertel het verder!