De weg naar de top (van Google)

Market Samurai, de weg naar de top (van Google)

Ongeacht of je een bedrijf hebt of dat je websites gaat maken om er zelf mee te verdienen, je zult altijd rekening ermee moeten houden dat er meerdere mensen azen op die eerste plek in Google. Wil je namelijk gratis de juiste bezoekers trekken die je diensten afnemen of op de advertenties klikken die op je website staan dan zul je minimaal een top tien klassering in Google moeten hebben. Laten we eerlijk zijn, een top 20 positie is leuk maar verder dan de eerste pagina komen de meeste mensen niet als ze iets zoeken.  Meestal zijn de top drie websites al voldoende om het gezochte onderwerp te vinden. 

 

Nu wil jij natuurlijk op die eerste plek terecht komen. Dus ga je aan de slag, wellicht huur je iemand in, om op de eerste plek te komen. Na vele uren werk en elke dag Google controlerend blijk je na drie maanden eindelijk op die eerste plek te komen. Je dag kan niet meer stuk en je besluit gelijk een offerte aan te vragen voor die nieuwe auto, verbouwing van de badkamer en de vakantie folders worden ook maar even opgehaald bij het plaatselijke reisbureau. Nu je op die eerste plek staat zullen de inkomsten ten slotte binnenstromen.

 

Ten minste, dat is wat je begrepen hebt van al die SEO goeroes. Je bekijkt het even en na twee weken Google Analytics uitvoerig bestudeerd te hebben blijkt dat het aantal bezoekers, ondanks die eerste plek in Google, om en nabij de 25 stuks ligt (Inclusief je moeder die elke dag een kijkje op de site neemt). Je begrijpt de wereld niet meer en besluit dat internet marketing niks voor jou is. Je website hangt er een beetje bij en je domeinnaam gebruik je voornamelijk als email adres.

Waar ging het mis? Heeft Google je voor de gek gehouden? En nog belangrijker: Hoe kun je dit voorkomen?

Uiteraard is hoog in Google komen de hele bedoeling van SEO of Zoekmachine Optimalisatie. Je zult wel moeten wil je gevonden worden. Waar je echter absoluut rekening mee zult moeten houden is de vraag of het gekozen zoekwoord een goed zoekvolume heeft, en om het je alvast makkelijk te maken, hoe hoog de concurrentie is op dat ene zoekwoord.

Nu zijn er tal van websites, programma’s en adviezen omtrent het vinden van het beste zoekwoord voor je website. Allemaal heel leuk en aardig maar juist omdat het er zo veel zijn is het vaak onduidelijk, onbegrijpelijk of zijn er gewoon te veel verschillende manieren om een zoekwoord analyse door te voeren. Ook ik kwam deze problemen tegen en na veel gedoe besloot ik uiteindelijk eens te gaan voor één programma. Ongeacht de kosten (want gratis is ook maar gratis en dan weet je in negen van de tien gevallen wat je krijgt) besloot ik aan de slag te gaan met enkele programma’s en deze een voor een te testen. Na het nodige testwerk bleek één programma hier met kop en schouders bovenuit te steken. Het ene programma dat alle concurrerende programma’s buiten spel zette.

En dat stukje zoekwoord analyse software heeft me tot op heden veel geld opgeleverd.

Market Samurai, dit is in mijn ogen het een van de belangrijkste programma’s die je in huis moet hebben wil je succesvol op het internet worden.

Tegenwoordig start ik het programma op, begin willekeurige woorden in te geven en wacht tot Market Samurai de analyse klaar heeft. Soms heb ik binnen een kwartier een goed zoekwoord gevonden waar ik mijn website op kan richten, soms ben ik uren op zoek naar dat ene zoekwoord dat mij geld gaat opleveren. Hoe dan ook, ik vind altijd een goed onderwerp voor mijn websites, ongeacht de concurrentie en de kennis die ik over het gevonden onderwerp heb. Zelfs als ik me richt op iets waar ik nog nooit van gehoord heb dan nog maak ik daar een website over. Er is namelijk altijd genoeg te vinden over hetgeen waar ik die specifieke website op richt. Ik zal je in onderstaand filmpje even uitleggen hoe het programma werkt.

 

 

Zoals je ziet, als je met dit programma aan de slag gaat kun je je makkelijk richten op zoekwoorden met de juiste zoekvolumes waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt. Alleen deze kennis is de aankoop van Market Samurai al waard. Nu kun je dus aan de slag met het eerste principe van SEO als het gaat om concreet geld te verdienen aan het gebruik van het juiste zoekwoord.

 

Wat kun je concreet met Market Samurai?

1) Zoekwoord analyseren op concurrentie

2) Zoekwoord analyseren op levensvatbaarheid van het idee (Zijn er voldoende zoekopdrachten)

3) Zoekwoordwaarde analyseren

4) Zoekwoordgeschiktheid analyseren

5) Totale maandelijkse zoekopdrachten analyseren

 

 

Download het programma hier: Market Samurai

 

 

In de volgende blog zal ik uitleggen welke manieren er zijn om makkelijk een website te maken, hoe je aan goede inhoud voor je website komt en wat je nodig hebt om een perfect zoekmachine geoptimaliseerde website te maken. Daarnaast zal ik de belangrijkste SEO gerelateerde aspecten van Social Media bespreken en laat ik je natuurlijk zien hoe je middels Social Media gerichte bezoekers naar je website kunt halen.

 

Stay tuned, en niet vergeten: Sharing is Caring J

Commentaar schrijven

Commentaren: 0

Vertel het verder!